Het is fijn om te weten dat het kan!

 

Mijn zoektocht wordt beloond en het resultaat maakt mij blij.


Na mijn 20e openbaarde zich een erfelijke vorm van diabetes type 1. Tot de overgang had ik eigenlijk nooit last van overgewicht. In de loop der jaren werd ik steeds iets zwaarder, mijn bloeddruk werd te hoog waardoor ik medicatie moest gaan gebruiken en ook de insulinebehoefte via de insulinepomp nam toe. Daarnaast moest ik een knieoperatie ondergaan, dit waren voor mij belangrijke redenen om het gewicht ook weer kwijt te raken.

Hoog tijd om wat te doen en mezelf daartoe te motiveren. Ik moet het willen, anders lukt het mij niet! Ik zocht een diëtist met daarbij hele goede steun, adviezen en achtergrondinformatie en al snel plande ik een kennismakingsgesprek met mijn diëtist Iris. Voor mij was het begrijpen van wat voeding doet met mijn stofwisseling en mijn bloedsuikerspiegel heel belangrijk.

Na 3 maanden ben ik 13kg afgevallen, ik gebruik 15 EH insuline minder en slik ik geen medicatie meer voor de bloeddruk.

6 keer per dag een eetmoment is voor mij een feest: de heerlijke tussendoortjes en maaltijden maken een andere levensstijl mogelijk. Nu is het doel om mijn streefgewicht te behouden. Ik ben ook erg blij met het nieuwe kookboek, dat zal daar ongetwijfeld bij gaan helpen. Ook als mijn gewicht weer gaat schommelen dan weet ik dat ik mijn diëtist weer om raad kan vragen.

Gezondheid is goud waard en mijn diëtist ook!!

Ervaringsverhalen

Wil jij vóór de zomer nog een aantal kilo’s verliezen?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.